Februari 2023 - N° 30
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Verv. Brug Oude Haagseweg No 1864
Zoals u heeft kunnen lezen in de HaH bezorgde brief van de BAM,  wordt er 20 februari van 19:00 – 21:00h een informatie markt georganiseerd in ons buurthuis Rehoboth over het vervangen van de Oude Haagseweg brug.

Hopelijk komt u hier ook naar toe en neemt u de moeite om op mijn website wat aandachtspunten  en kanttekeningen te bekijken over deze plannen en mogelijke gevolgen. Als u het hiermee eens bent of juist niet, kunt u dit mooi ter sprake brengen tijdens de info markt.

 
 
 
LED lantaarnpalen
Zoals al eerder gemeld en bevestigd is de hoeveelheid licht, na het vervangen van de oude TL lichtunits door LED units sterk afgenomen. Dit lijkt misschien niet zo erg, maar leidt tot toename van onveiligheid, vooral voor fietsers (aan de parkeervak zijde van de weg). Maar ook tot een toename van snelheid zoals de laatste tijd te ervaren is. Dan heb ik het nog niet over de schades (risico’s) aan geparkeerde auto’s langs de waterkant, een spiegel is zo gesneuveld.

Van meerdere delen van de Ringdijk; Vijfhuizen, Lijnden, Nieuwe Meer en Rijsenhout heb ik reacties gekregen over mijn kanttekeningen, hopelijk gaat er iets gebeuren voordat er iets ernstigs mis gaat, een gewaarschuwde gemeente geldt voor twee. “Sorry dit hebben wij niet geweten biedt geen uitweg meer”
 
Wilt u meer weten over dit onderwerp en wat er zoal aangedaan is en nog gaat gebeuren,
 
Veerpont "Ome Piet"
Op de website, heb ik een kort jaarverslagje 2022 geplaatst en als onze pont uit het water is voor onderhoud van het onderwaterschip, zal ik hier ook meer over melden op de website onder NIEUWS, waar u nu ook al veel meer kunt lezen over dit mooie project.
 
Maar misschien belangrijker, wij zijn gewoon weer van plan om er een mooi seizoen van te gaan maken en hopen u ook weer te kunnen overzetten, van en naar het Amsterdamse Bos.
 
Door de niet aflatende steun van onze donateurs/sponsoren kunnen wij ook dit seizoen de kosten op € 0.50 pp houden, Contant of met QR/Tikkie te voldoen.
 
 
Wijzigingen Oversteekplaats Oude Haagseweg thv entree Golfbaan en Driving Range
Ter hoogte van de Driving Range en Golfbaan entree, was al geruime tijd een voetgangersoversteek voor Golfers met hun kleine karretjes, maar niet zolang geleden heeft de Golfbaan het ontsluitingsweggetje dat op de Nieuwemeerdijk 225 uitkomt, zonder vergunning aangepast, met alle gevolgen van dien.
 
Hierdoor ontstaat een onoverzichtelijk en gevaarlijk kruispunt, immers nu kruizen er Golfers met/zonder hun karretjes, grote Golfkarren en Onderhoud- en Maaimachines zonder afgedekte maaimessen het SNEL/HOOFD fietspad, welke door het nieuwe fietspad door de knoop meer gebruikt wordt, met alle risico’s van dien.
 
Na een bezoek van gemeentelijke vertegenwoordigsters op locatie bleek er toch vergunning technisch een aantal zaken niet te kloppen. Hiervoor is er procedure gestart, waarbij de Golfbaan zich er weer erg gemakkelijk van wil afmaken en de regels naar eigenbelang uitlegt, met alle veiligheids risico’s voor de fietsers als gevolg.
 
Wilt u hier meer over weten ? klik dan hier,

Al is het maar om de risico’s te kennen voordat u hier straks weer langs fietst !
 
AED gebruiker- / Reanimatie-training
19 april 2023 is er weer een mogelijkheid om het gebruik van een AED te leren en/of uw Reanimatie kennis hierover op te frissen (speciaal voor NIET EHBO'ers /-leden).
 
Kijk voor meer informatie de Agenda van de EHBO vereniging Badhoevedorp die tegenwoordig haar trainingen verzorgd in ons Buurthuis Rehoboth.
 
Kijk voor meer informatie op http://EHBOBadhoevedorp.nl
 
 .......
 
Tips & Links
 
 .......
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info