Juni 2019 - N° 18
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer en de Buurtvereniging, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
't Dijkertje Juni 2019
 

In dit online Dijkertje treft u o.a. ;
- Informatie bijeenkomsten Glasvezel
- Rectificatie op het artikel Veerpont Ome Piet,
   uitsluitend in de online versie.
Maar ook de aanhoudende zoektocht naar een nieuwe Voorzitter en/of Tuinman.
klik hier om 't Dijkertje
online te bekijken

Tevens treft u hier een link naar de Agenda met Buurt-activiteiten.
 
Glasvezel voor Nieuwe Meer
Buiten het artikel in het Dijkertje, heeft u mogelijk gezien dat er langs de dijk steeds meer Vlaggetjes verschijnen van Glasdraad, dit zijn de adressen die zich hebben aangemeld voor een Glasvezel aansluiting. Tevens heeft u een opvallende oranje koe zien staan aan de dijk, deze staat in de tuin bij een ambassadeur van dit project bijvoorbeeld Piet Pape.
Via de website http://glasdraadhaarlemmermeer.nl kunt u meer informatie terugvinden over dit Glasvezel project voor Nieuwe Meer. Voor de bewoners van de Koekoekslaan geldt dat zij onder het buitengebied vallen en hiermee afwijkende voorwaarden hebben.
Voorgaande is uitgebreid uitgelegd op 3 juni tijdens de drukbezochte informatie bijeenkomst in Rehoboth. 8 Juli volgt er nog een bijeenkomst, met als hoofddoel inschrijven en provider selectie maar uiteraard ook beantwoording van vragen. Deze kunt u ook ten alle tijden stellen via haarlemmermeer@glasdraad.nl
 
Sloterbrug

Over de Sloterbrug wordt regelmatig overleg gevoerd, waaraan Martin Brekelmans (samen met Dennis Bungener) deelnemen namens de VROM cie / Buurtvereniging.

Als de plannen bekend zijn zullen zij u hier uiteraard over informeren, u kunt ook de website http://Sloterbrug.nl in de gaten houden, hier vindt u de Gemeentelijke informatie over dit project.

Foto H. Roolvink

 
Her-inrichting Nieuwemeerdijk
Velen van u hebben de laatste tijd van alles zien veranderen aan de inrichting van de Nieuwemeerdijk, helaas is dit project nog steeds niet volledig afgerond.
 
Er komen steeds meer vragen en opmerkingen tav deze verandering ook zijn er bewoners die hun zorgen bij de gemeente hebben geuit, hoe meer hoe beter lijkt mij, de VROM Cie stelt het op prijs als u dit ook met hen deelt. Via vrom@nieuwemeer.info
 
Verder ben ik benieuwd of er na definitieve oplevering ook de afgesproken controles/handhaving wordt uitgevoerd om alle (mis-)ge-bruikers van de gewijzigde regelgeving op de hoogte te brengen.
 
Uiteraard is aanspreken, in dit geval, belangrijker dan bekeuren, wat mijn betreft, maar dit is aan de gemeentelijke handhavers, het is maar dat ook u gewaarschuwd bent.
 
KLM OPEN 2019
Zoals inmiddels bekend is het de bedoeling dat in september het KLM Open naar de Golfbaan The International komt, hierover is het bestuur van de Buurtvereniging en een paar bewoners inmiddels over geïnformeerd en zijn er een aantal zorgen geuit.
Hierna is het verontrustend stil geworden.
Als de beloofde bewoner informatie bijeenkomst komt zult u hier uiteraard over geinformeerd worden. Houd de Agenda op de website in de gaten.
 
 
Mini Bieb aan de Koekoekslaan
Zoals u via de Buurt WhatsApp, ‘t Dijkertje de Facebook pagina of tijdens een wandeling heeft kunnen lezen of zien is de Mini Bieb geopend.
Hier kunt u boeken brengen en/of lenen, maar ook CD’s, DVD’s en Wie weet wat nog meer?. Neem gerust een kijkje en als u vragen heeft, stel deze dan aan;
Rob en/of Astrid
 
Heeft u nog vragen ????
Kom gerust langs bij de Veerpont Ome Piet
Deze Nieuwsbrief is opgemaakt en samengesteld door;
Erik Hoogenboom