December 2023 - N° 33
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Veerpont "Ome Piet"

De Vrijwilligers, wensen u, een heel goed 2024 en hopelijk tot ziens op de Pont. Tijdens ons 14e Vaarseizoen.

 
 
 Vervanging "Oude Haagse Brug"

Zoals een aantal van u hebben kunnen lezen in de HaH verspreide uitnodiging / aankondiging en digitaal verstuurde Nieuwsbrief nr 06,  gaat er 22 januari 2024 gestart worden met serieuze Sloopwerkzaamheden aan de Oude brug.

Zeer opvallend en wat mijn betreft onacceptabel is het voorgestelde alternatief voor fietsers tijdens het 2e deel van de werkzaamheden van 30 maart t/m 22 augustus 2024,
( zeg maar de GEHELE zomer periode).
Want gedurende deze laatste periode is er uitsluitend van Ma t/m Vr van 07:00 – 20:00h en NIET buiten deze tijden, maar ook NIET in de weekenden een pontonbrug verbinding beschikbaar.
U kunt dus NIET met uw kinderen naar de zomers druk bezochte Strandjes bij de Oeverlanden/Nieuwe Meer, maar ook een rondje Nieuwe Meer is NIET mogelijk.
En als je buiten kantoortijden werkt ben je ook aan de "ratten" overgeleverd. Het alternatief +/- 5 km om fietsen of lopen kan alleen achter een buro bedacht zijn.

Deze planning is in samenspraak met alle stakeholders gemaakt, volgerns de nieuwsbrief, die weten zelf waarschijnlijk niet eens wat fietsen is.

Maar belangrijker hierbij is, dus ook met instemming van de Gemeente Haarlemmermeer, waarvoor geldt dat zij alleen woningen mogen bouwen in Badhoevedorp als Bovenwijksgroen bereikbaar is en hiervoor zijn de Oeverlanden aan gemerkt.Tevens hebben zij het fietspad als Hoofdfietspad aangemerkt, wat juist meer en beter  in het Voorjaar- / Zomer-periode gebruikt zou moeten gaan worden.

En tot slot, ook de zo belangrijk geachte voetgangers (speciale route), (waar de nodeloze trappen voor worden aangelegd) mogen blijkbaar ook alleen maar door de weeks wandelen of moeten over zwemmen.

Ik vraag me dan eigenlijk gewoon af ??? :

Waarom is er (nog) niet gekozen voor een 24/7 veerpontje zoals bij de werkzaamheden aan de Fokkerweg wel kon worden ingezet ?

klik hier voor meer info

Misschien kunt u ook, u mening hierover kenbaar maken, mail naar info@oudehaagsebrug.nl

 
Openbare kennisgeving Omgevings-LAWAAI Schiphol 2024 – 2029
Met deze titel is in de, (binnen Nieuwe Meer al tijden NIET meer bezorgde HC Nieuws) de Openbare kennisgeving gepubliceerd, met verwijzingen naar informatie en de mogelijkheid tot reageren of indienen van een Zienswijze.
 
 
I.v.m. het grote belang voor Nieuwe Meer heb ik deze informatie ook op mijn website geplaatst, Het bekijken waard vind ik immers nergens in Europa bestaat een wijk met 3 Landingsbanen over hun dak. Deze situatie wordt zelfs door Schiphol en de Gemeente niet serieus genomen, STOM He ??
 

 
NIET Functioneren en onvolledige inrichting "Auto te Gast" / Fietsstraat Nieuwemeerdijk
Naar aanleiding van het recente ernstige ongeval met een motorscooter heb ik de gemeente gewezen op haar verantwoordelijkheid in deze, zoals vorige nieuwsbrief ook al gemeld.
Hierop is een mail wisseling ontstaan, welke u hier kunt nalezen
Naar aanleiding hiervan is er een "locatie bezoek" in het nieuwe jaar beloofd. Ik heb hiervoor alvast 2 aanwonende uitgenodigd en hoop op een serieuzer/beter resultaat dan het locatie bezoek ivm de nieuwe en nog steeds, fout afgestelde- en onjuist ingeregelde LED Lantaarnpalen.
 
Wordt vervolgd.............
 
Tips & Links
 
 .......
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info