Februari 2017 - N° 11
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer en de Buurtvereniging, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
't Dijkertje Maart 2017 
 
Zoals vele van u inmiddels hebben gezien is er half februari weer een Dijkertje verschenen. Mocht het u zijn ontgaan dan kunt u via onderstaande link de online versie bekijken en/of uitprinten, klik hier om hem online te bekijken
Tevens treft u hier een link naar de Agenda met Buurt-activiteiten, o.a. 01 april de PaasBingo
 
Algemene Ledenvergadering
Maandag 06 maart is er weer een Algemene ledenvergadering, aanvang 19:30h in ons Buurthuis Rehoboth.
Voor de benodigde stukken, verwijs ik u graag naar het Dijkertje of de digitale versie op de website, klik hier
 
Na de vergadering is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en ideeen in te brengen. Dus doe dit keer eens vreemd en kom gewoon en grijp deze kans.
Als u NIET komt, moet u later ook NIET klagen.
 
Nieuwe Natuurfilm “Natuurlijk! Amsterdam” van Jasper Schiphof
Jasper Schiphof heeft 5 november 2016 weer een nieuwe natuurfilm uitgebracht, ik kan u ten zeerste aanraden deze te bekijken, u zult verbaast staan van wat er allemaal te zien is rond Amsterdam. Want wist u dat er zelfs Flamingo’s bij Amsterdam voorkomen? En dan bedoel ik niet die in of vanuit de dierentuin, maar in het wild. Vorige Nieuwsbrief was ik de link vergeten, vandaar deze herhaling, klik hier om deze film te bekijken.
 
 
Verbreding A9 & Rotonde Nieuwemeerdijk
02 februari is over dit onderwerp een informatie inloop bijeenkomst georganiseerd in ons Buurthuis.
Hier is duidelijk geworden dat het er niet beter op wordt eerder slechter. Ik doel dan niet alleen op de geluidoverlast voor de aangrenzende woningen, maar ook de te verwachten verkeers toename en het uitblijven van een passende oplossing voor de nutteloze loswal. Hier wordt wel aan een zeer complexe keerlus gedacht, maar NIET aan de langs fietsende kinderen. Dit laatste stukje gepruts is niet het werk van RWS, maar van onze gemeente.
Als schaamlapje stond in de uitnodiging dat de gemeente gaat kijken de naar haalbaarheid van een doorgaand spitsverbod. Ik zeg maar zo eerst zien en dan geloven, want van de gemeentelijke beloften heb ik mijn buik meer dan vol. Zie voor meer informatie het hoofdstukje op de website, klik hier 
 
Fietspad langs A9 / Golfbaan & Oude Haagseweg
Over dit onderwerp is het momenteel beangstigend stil. Dit geld ook voor de voorbereiding van het geplande fietstunneltje, waar onze wethouder vorig jaar met spoed geld voor moest worden lospeuteren bij de Gem. raad. 
 
Ik weet niet wat u gezien heeft, maar ik zie nog helemaal NIETS, anders dan de weggehaalde bomen.
 
Wel wordt er inmiddels gesproken over het vervangen van het Oude Haagseweg viaduct en het doortrekken van de Oude Haagseweg naar het HOV Knooppunt op Schiphol Noord.
Dit zal wel weer als uitstel-argument worden gebruikt voor het Fietstunneltje en het beloofde Fietspad.
 
Want ondanks alle wijzigingen en het gebruik door de Golfbaan van het pad, zijn wij nog steeds van mening dat het Fietspad realiseerbaar is, al is het iets minder ideaal. Dus wat ons betreft kan het gereserveerde miljoen nog steeds functioneel besteed worden.
Er zijn voldoende passende ideeen.
 
Wilt u meer weten, of heeft u ideeen kom dan naar de ALV op maandag 6 maart.