Oktober 2022 - N° 28
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Veerpont "Ome Piet"
Wij hebben mede door het fantastische weer een mooi seizoen achter de rug. Omdat wij graag met mooi weer ons seizoen wilden afsluiten ziet het er naar uit dat het weekend van 08 en 09 oktober ons laatste was voor dit seizoen, dit hebben wij ook aan veel van onze vaste klanten gemeld.
Wij kijken met veel plezier en voldoening terug op afgelopen seizoen (12e). Niet onbelangrijk hiervoor is dat wij ook dit jaar hebben kunnen rekenen op de steun van de donateurs/sponsoren en vaste vrijwilligers.
Velen van u hebben inmiddels gezien dat Willem tot het (vaste) Pont-team is gaan behoren, hij helpt niet alleen, maar houdt ook toezicht op de spullen als wij er niet zijn, daar zijn we erg blij mee. En hij zorgt ook voor een belangrijk stukje humor en buurt informatie en past hierdoor goed in ons team. Zie ook het mega artikel eind september in Het Parool, klik hier
Er zijn plannen om in het Amsterdamse Bos (volgend jaar) betaald parkeren in te voeren. Omdat dit mogelijk als waterbed effect, een parkeer probleem op de Nieuwemeerdijk zou kunnen veroorzaken, hebben wij onze bezwaren kenbaar gemaakt bij het Amsterdamse Bos, want ik ben van mening dat dit niet mag en kan gebeuren.
Dit najaar gaat de Pont weer naar Jachtwerf Kerkhoven in Oude Meer voor onderhoud van het onderwaterschip, dus zult u hem tijdelijk missen voor onze deur.
Wij bedanken u allen voor uw belangstelling en gebruik van ons Fiets- / Voetveerpontje Ome Piet en hopen ook volgend seizoen weer op u te kunnen rekenen, dan kunt u dit ook op ons.
De Vrijwilligers Veerpont Ome Piet, incl. het catering team.
 
 
 
Fietspad / -tunnel door de lus A4 / A9

Veel van de klanten van de Pont kennen inmiddels het Fietspad door de lus A4 / A9, maar kent u hem ook al ? Zo niet, bekijk dit mooie pad dan eens tijdens een wandeling of fietstochtje vanuit of naar het dorp. Echt de moeite waard.
 
 
 
Snelheden en omvang verkeer op de Nieuwemeerdijk en Fietsstraat
Ik krijg van verschillende kanten regelmatig(er) opmerkingen en vragen over het verkeer op de Nieuwemeerdijk, waarbij de beoogde beperkingen/regels in de Fietsstraat het meest worden overschreden.
Mijn advies is maak hier online meldingen van, alleen op die manier krijgt Hoofddorp inzicht in het NIET WERKEN van hun inrichtingsplan.
De meldingen krijgen een nummer en moeten worden verwerkt en worden geregistreerd waardoor grote getalen gaan opvallen en behandeld moeten worden door de verantwoordelijk ambtenaren. Dus als u even heeft maak een melding ! "Onveilige situatie in het verkeer" Klik hier.

 
Loswal en het ONVEILIGE gebruik hiervan
De laatste tijd wordt er weer regelmatig mis-/gebruik gemaakt van de loswal met alle risico’s voor de schoolgaande jeugd. Diverse melding van onjuist gebruik van mijn kant hebben geleid tot een groot aantal paaltjes, maar helaas nog niet tot het gebruik volgens de verkeersrouting zoals in de vergunning beschreven. Mocht u een ongeval of bijna ongeval zien, meld dit dan aan mij, al hoop ik het natuurlijk liever van niet.
In mijn strijd voor naleving volgens vergunde gebruik heb ik verschillende personen aansprakelijk gesteld zodat zij weten, dat er gehandeld wordt buiten de afspraken om. Uiteraard is het maken van meldingen hiervan ook een goede ondersteuning. 
Klik hier
 
Vernieuwing viaduct Oude Haagseweg 
Zoals u inmiddels heeft begrepen is het project vervanging en doortrekken Oude Haagse weg afgeschaald naar het hoogst noodzakelijke niveau. Uitsluitend vervangen van de brug.
Wel blijft de vraag of hierdoor de omgeving beschermende maatregelen en her-invoering van de bushalte nog op de agenda blijven staan. Ik hoop en reken erop, dat er ivm de aanpassingen een fysieke informatie bijeenkomst in Rehoboth wordt georganiseerd en de aangepaste vergunningen met beeld bestekken worden gepubliceerd en gepresenteerd.
 
De wensen vanuit de Dorpsraad Badhoevedorp om de Oude Haagseweg open te stellen voor alle auto verkeer is een niet echt realistisch idee omdat, Schiphol (eigenaar) deze verbinding uitsluitend voor HOV wil inzetten, maar ik heb helaas raardere acties gezien.
 
Dus blijf alert en laat dit gerust weten aan de Dorpsraad. info@dorpsraadbadhoevedorp.nl
 
Sloterbrug
Zoals bekend zijn of waren er ver gevorderde plannen om de Sloterburg te vervangen en wat capaciteit betreft te vergroten, maar door de verkeersmaatregelen in Sloten, oa. instellen van 30 km zones zal de hoeveelheid verkeer wel moeten afnemen max toegstaan in 30 km zone is +/- 6000 / etm. ipv de beoogde
18000 / etm.  
Hiermee is het capaciteit argument verdwenen en kunnen ze het geld beter besteden aan het verbeteren van de verbinding via de T106, van en naar de A9. Wordt vervolgd........
 
EHBO ver. Badhoevedorp / Nieuwe Meer
Met ingang van seizoen 2022 – 2023 heeft de EHBO vereniging Badhoevedorp zijn intrek genomen in het buurthuis Rehoboth, voor u als inwoner van Nieuwe Meer misschien een reden om u aan te melden voor een EHBO training, deze wordt veelal vergoed door uw Ziektekosten verzekering maar u kunt zich ook aanmelden voor de reanimatie en AED gebruikers training, speciaal voor niet leden.
 
Kijk voor meer informatie op http://EHBOBadhoevedorp.nl
 
 .......
 
Brocanteri Nieuwemeerdijk 315
Sinds kort hebben wij een Brocanteri op de Nieuwemeerdijk 315 deze is geopend op zaterdagen van 12:00h – 16:00h.
 
Ik zou gewoon een keer gaan kijken, al is het maar om uw nieuwsgierigheid te stillen of een gezellig praatje met Marise.
 
Tot Ziens
 
TIPS / LINKS
Info over de milieu effecten en actie rond Schiphol, kijk op;
http://Schipholwatch.nl
 
Melden van (geluid) overlast alle vliegtuigen,
http://vliegherrie.nl
 
 
Ontwikkelingen in en rond de Oeverlanden, kijk op https://oeverlanden.nl/
 
Info Werkzaamheden en verkeershinder  A9 Holendrecht Schipholbrug / Badhoevedorp;
 
Op veel van bovenstaande sites kunt u zich ook aanmelden voor een Nieuwsbrief
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info