September 2020 - N° 20
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer en de Buurtvereniging, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
3e Silo transport door de Ringvaart

11 September jl. stonden er verschillende mensen verbaast te kijken langs de Ringvaart, toen het 3e transport van 23 meter hoge Silo’s langskwamen. Deze keer gingen er 6 stuks te gelijk de voorgaande 2 keren waren het er 5. Dit was 10 juli het eerste en 31 juli het 2e transport.

In totaal moeten er 70 stuks van ’t Zand Noord Holland naar de haven in Antwerpen getransporteerd worden, dus voldoende kansen om dit transport nogmaals of zelf ook eens te bekijken.

 
Snelheidsmeting fietsstraat ism VVN
Mogelijk heeft u het zelf ook gezien, de afgelopen weken hebben wij in samenspraak met VVN een aantal keer snelheidsmeting verricht op de Nieuwemeerdijk.
Wij hebben dit projectje opgepakt omdat de aanvrager hiervan op dat moment niet de benodigde tijd had. Maar ik kan u wel melden wordt vervolgd, en dan mogelijk door de politie, u bent gewaarschuwd. Klik hier voor meer info en wat meetresultaten
 
 
Ongevallen Nieuwemeerdijk

Al worden er niet meer regelmatig vermeldingen gemaakt van ongevallen op de Nieuwemeerdijk, deze vinden helaas nog steeds in grote mate plaats, klik hier voor meer info.
De gemeente doet helaas ook maar wat, zoals het invoeren van 50 km/h zones, waar dit voorheen 30 km/h was, hiervoor is NIET de juiste procedure doorlopen en is dit een strijdig besluit. Dit geldt ook voor het gebruik van de loswal.  De loswal wordt momenteel gebruikt op een manier die zeer onveilig is en strijdig met de in de vergunning beschreven routing voor de vrachtwagen, als er onverhoopt iets fout gaat kunt u zich bij de gemeente melden, want zij zijn op de hoogte van dit strijdige gebruik. Dit geldt ook als u in het 50 km/h gebied op de Nieuwemeerdijk  woont  immer als er van 30 naar 50 km/h wordt gewijzigd dient er een geluidsonderzoek plaats te vinden en dit is niet gebeurt omdat er dan door de gemeente ook geluid beschermende maatregelen genomen zouden moeten worden, maar ja weten zij veel of houden ze zich voor de domme ???? Of zijn ze het ook echt ????

 
Oude Haagseweg en HOV Westtangent
Een aantal van de omwonende van de Oude Haagseweg hebben een brief gehad met de uitnodiging een online informatie bijeenkomst bij te wonen waar de plannen zouden worden toegelicht. Maar omdat er waarschijnlijk een aantal mensen niet in de gelegenheid zijn geweest en/of tijdig waren geïnformeerd, heb ik over dit onderwerp een informatieve pagina op gezet op mijn website. klik hier voor meer info
 
Fietspad door de Lus A9 / A4
Mogelijk hebben een aantal van u zich verbaast, waarom het beoogde fietspad nog niet is / wordt aangelegd, immers dit stond op de gemeentelijke planning van voorjaar 2020.

Naar aanleiding van een Nieuwsbrief, heb ik navraag gedaan bij de project verantwoordelijke en hij heeft teruggekoppeld dat er nog een paar wijzigingen moesten worden doorgevoerd, maar dat dit zeer waarschijnlijk 2021 als nog gerealiseerd gaat worden, en dat er eerst een tijdelijke aansluiting wordt gerealiseerd, tot het HOV project is afgerond. klik hier voor meer info.
 
 
Veerpont "Ome Piet"
Dit seizoen is/was ons 10e vaarseizoen en het zal u niet zijn ontgaan dat wij een nieuw pontwachters huisje hebben aangeschaft in de pont kleur geel.

Door de corona hebben wij dit seizoen 2 weken later moeten aanvangen en hebben wij een aantal maatregelen getroffen om alles binnen de veiligheidsvoorschriften te kunnen blijven uitvoeren. Mocht u deze niet opgemerkt hebben dat is dit misschien toch een reden om voor het eind van dit seizoen nog een keer van het bos te gaan genieten.
Ondanks dit alles hebben wij ook dit jaar al kunnen rekenen op een mooie belangstelling en de voortzetting van de steun van onze trouwe sponsoren, waarvoor onze dank.
 
Hopelijk tot ziens, u kunt dit seizoen nog over tot 1/2 oktober.
 

 
"Het bankje van Josephine"
Aan de Koekoekslaan ter hoogte waar in het verre verleden een slagboom stond staat sinds begin deze Zomer een Bankje.  “Het Bankje van Josephine” Wilt u hier meer over weten, klik dan hier en/of wandel er eens langs
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info
of
Spreek mij aan, bij de Veerpont Ome Piet
Erik Hoogenboom