Oktober 2024 - N° 37
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
 Veerpont "Ome Piet"

Wij kunnen terug kijken op een geslaagd vaarseizoen met weer een gegroeid aantal bezoekers.

Wel hebben wij eind van dit seizoen te maken gekregen met onrust over de Veerpont Helena, op deze pont is een bord verschenen met onder Wist u dat ?  De subsidie voor volgend jaar is vervallen en De Helena volgend jaar niet meer vaart.

Hierop hebben wij een afspraak met het Bos gemaakt waar ons te kennen is gegeven dat de subsidie echt is komen te vervallen voor komend seizoen.

Met deze informatie hebben wij een mail gestuurd naar de ondernemers in het Bos en verschillende andere partijen in de omgeving en hen hiervan op de hoogte gesteld. Wij hebben henook gevraagd wat zij hier van vinden. Dit aangevuld met de kanttekening dat het voor Veerpont Ome Piet onmogelijk is het wegvallen van de Helena op te vangen, ivm een te kleine capaciteit.

In de Nieuwsbrief van Sloten Oud-Osdorp is hierover uitgebreid bericht en is gewezen op een petitie, met als doel de subsidie als nog beschikbaar te krijgen vanuit de Deelraad Amsterdam Nieuw-West.

Afgelopen zondag 13 okt was de verantwoordelijk wethouder Mw v/d Horst, uitgenodigd bij de opstapplaats bij Restaurant Aquaralis, o.a. door initiatief neemster Reina van Zwoll. De aanwezigen, hebben geprobeerd het belang van deze Pont verbinding duidelijk te maken.

AT5 heeft opnamens gemaakt, klik hier voor meer info en dit AT5 item over deze zorgelijke ontwikkeling.

Zoals ik dit item begon, wil ik dit item ook positief afsluiten en onze sponsoren, vrijwilligers en catering team, maar zeker ook onze klanten, HARTELIJK BEDANKEN.

 
 
 Nieuwemeerdijk "Auto Te Gast"

Begin oktober ging het weer goed fout, thv de opstapplaats van de Veerpont (Nieuwemeerdijk 337) , een auto compleet op zijn dak en 2 geparkeerde auto’s waarvan 1 zwaar beschadigd.

Voor Veerpont Ome Piet gold; dat onze keet er gelukkig niet stond.

Blijkbaar was de bestuurder met iets anders bezig en heeft hij de geparkeerde auto’s mogelijk niet of te laat gezien.
Dit kan uiteraard het geval zijn door de nog steeds slecht ingestelde LED verlichting op de Nieuwemeerdijk.

klik hier voor meer info

 
 NIEUWE Oude Haagse Brug
Vrijdagmiddag 20 september werd de brug officieel geopend door de BAM project begeleidster Joleen van der Toren  en wethoudster Marja Ruigrok (Haarlemmermeer).
 
Ik denk dat wij als (direct) aanwonenden kunnen terugkijken op een goede samenwerking met het BAM project team, die geweldig rekening heeft gehouden met de (direct) aanwonenden, waar het overlast beperking betreft. En met aangepaste bedieningstijden, van de goed werkende pontonbrug (Fiets- & Scheepvaart). Maar zeker ook de begeleiding van de noodzakelijke zware transsporten over de Nieuwemeerdijk.
 
Onder het genot van diverse hapjes en (alcohol vrij) drankjes is de opening zeer gepast gevierd.
 
Tevens is er een mooi foto boek uitgegeven, met o.a. foto’s van een paar buurtbewoners (Nel en Dick) en het project team. Met als kers op de taart de toezegging dat de opbrengst beschikbaar wordt gesteld aan de Buurtvereniging.
 
BAM TEAM, HARTELIJK DANK,
(TIP)  ZO KAN HET DUS OOK ! 
 
Schiphol en Omgeving
Ik wil u nogmaals wijzen op de website van SchipholWatch, hier vindt u heel veel info die u kijk op de Luchthaven mogelijk iets bijstelt.
 
Tevens vindt u op de pagina hieronder gelinked info over de MRS (MaatschapelijkeRaad Schiphol, zeg maar de opvolging van de ORS (OmgevingsRaadSchiphol)
 
En "last but not least", "Zet Schiphol Op Stil" Wie weet wat het u opbrengt € € ??
 
Meer over bovenstaande  info kunt u terugvinden op mijn website,
 
Lopende- / Openstaande zaken in en rond Nieuwe Meer
Onderstaande punten zijn besproken en op locatie bekeken met de gemeente, maar zijn nog steeds niet opgelost;
 
LED straat verlichting die veel zwakker brand dan de oude TL lantaarn palen, nu even niet goed zichtbaar door het zomer seizoen, maar moet echt beter voor de winter. De bij het locatie bezoek aanwezige Gemeentelijk verlichtingsspecialist (die helaas een week na het bezoek de gemeente zou verlaten), begreep mijn klachten en melde dat er makkelijk iets aan te doen is maar dat de gemeente hier anders over denkt. Wat dit tot gevolg kan hebben kunt u hierboven terug lezen. Klik hier voor meer info over de LED straat verlichting
 
Inrichting "Auto te Gast" fietstraat. Tijdens een  locatie bezoek met 2 gemeentelijke vertegenwoordigers zijn er een aantal te kort komingen besproken en onderkend, maar hier is nog niets mee gebeurd.
 
Ecologische zone langs de Golfbaan Ook hier heeft een locatie bezoek plaatsgevonden met de Gebiedsmanager en de Polder Ecoloog om een aantal van de problemen te verduidelijken. Na dit bezoek heb ik de onderbouwingen van overtredingen na gestuurd en is het vervolgens dood stil gebleven. Tijdens de voorbereidingen voor het KLM OPEN bleken er toch vergunning nodig te zijn voor het anders dan toegestane gebruik van deze Eco zone.
 
Mocht de gemeentelijke vertegenwoordiging van mening zijn net als ik, Wie zwijgt stemt toe !  Dan ben ik het wat dat betreft zeker met hen eens, maar wanneer gaat er dan eindelijk iets gebeuren ?
 
Nu het Veerpont seizoen afgelopen is zal ik dit najaar een brief over bovenstraande punten sturen naar de verantwoordelijk wethouders en/of proviciaal verantwoordelijke. Deze brief zal ik dan ook online beschikbaar stellen.
                      Wordt vervolgd .......
Erik Hoogenboom

 
Tips & Links
 
 .......
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info