Juni 2024 - N° 36
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Veerpont "Ome Piet"

Het seizoen is zeer goed begonnen, al geldt dit niet echt voor het weer.
Wij krijgen deze start te maken met heel veel bezoekers voor de Pannenkoeken Boerderij Meerzicht, geen probleem, maar wel brengt dit veel extra parkeerders met zich mee.

Dit komt vooral door de werkzaamheden aan de A9, waardoor er nog al eens afsluitingen en omleidingen zijn, maar ook door afsluitingen van de Bosbaanweg, ivm roeiwedstrijden.

Hierdoor sturen veel navigatie systemen de mensen naar onze Pont, om dit binnen de perken te houden, adviseren wij bezoekers om in hun navigatie systeem “Veerdiensten” UIT te zetten, met als bijkomend voordeel dat ze bij een bezoek door de weeks ook op het juiste punt uitkomen.

Voorgaande hebben wij ook met Boerderij Meerzicht gesproken, niet omdat wij niet blij zouden zijn met de extra klanten, maar om een beetje voorbereid te zijn voor als er betaald parkeren in het Bos ingevoerd gaat worden.

Tevens hebben wij vernieuwd contact met de omgevingsmanager van het bos over een aantal (veiligheids) aanpassing die wij graag gerealiseerd zien worden aan bos zijde.

 
 
 KLM OPEN 2024

Voor diegene die de bewoner bijeenkomsten, georganiseerd door TIG Sports, hebben bijgewoond is het bekend dat er GEEN golftoernooi gerelateerd verkeer over de "Auto te Gast" fietsstraat /  Nieuwemeerdijk komt.

Blijkbaar konden de benodigde vergunningen toch niet tijdig geregeld worden, hiervoor waren ze volgens/door mij ook tijdig gewaarschuwd.

Er is nu gelukkig een oplossing gevonden op het BAM werk terrein op de Oude Haagseweg en op Schiphol terrein.

Hiermee wordt ons een hoop overlast bespaard en wordt er geen afbreuk gedaan aan het Agrarisch bestemde Groen en  Ecologische zone. Met dank aan diegene die hierbij geholpen hebben.

Blijkbaar heeft SchipholWatch de zorgen over de bouw van het bezoekerspaviljoen, opgepakt. klik hier

Zie voor meer info ......

 
 Vervanging Oude Haagse Brug
Dit project loop voorspoedig en de samenwerking met het project team verloop naar wens, zeker waar het de overlast beperking van de noodzakelijk zware transsporten betreft en de bruikbaarheid van de pontonbrug.
 
Ik denk een zeer goed voorbeeld van; Hoe het ook kan !.

 
Schiphol en Omgeving
Er gebeurt nog al wat op en rond Schiphol de laatste tijd, blijkbaar voelt Schiphol zich als "een kat in het nauw", zeker nu er een aantal Rechtzaken lopen en er 1 belangrijke, 20 maart jl. door Schiphol is verloren. Voor onderwonenden geeft dit iets meer hoop.
 
Wilt u op de hoogte blijven ? Dan adviseer ik u de website SchipholWatch te bekijken, u kunt zich ook aanmelden voor hun Nieuwsbrief, mocht u het niets vinden dan kunt u zich ook heel makkelijk weer afmelden, wat ik eigenlijk niet verwacht.

O.a. maken ze bezwaar tegen het fout geplande onderhoud aan de Zwanenburgbaan met EXTRA overlast op de Buitenveldert en Oost baan, dus boven ons dak, tot gevolg.
 
Maar ook tegen de PFAS / PFOS Exprerimentele GIF REINIG FABRIEK en zeer gevaarlijke opslag die even buiten Badhoevedorp staat gepland, blijkbaar denkt de gemeente raad niet aan de gezondheid van inwoners van Badhoevedorp, maar aan het probleem van en door Schiphol.
 
U kunt aanvullende info ook terugvinden via mijn website, klik hier
 
Lopende- / Openstaande zaken in en rond Nieuwe Meer
Onderstaande punten zijn besproken en op locatie bekeken met de gemeente, maar zijn nog steeds niet opgelost;
 
LED straat verlichting die veel zwakker brand dan de oude TL lantaarn palen, nu even niet goed zichtbaar door het zomer seizoen, maar moet echt beter voor de winter. De bij het locatie bezoek aanwezige Gemeentelijk verlichtingsspecialist (die helaas een week na het bezoek de gemeente zou verlaten), begreep mijn klachten en melde dat er makkelijk iets aan te doen is maar dat de gemeente hier anders over denkt. Tot dat er weer een ernstig ongeval plaatsvindt. klik hier voor meer info
 
Inrichting "Auto te Gast" fietstraat. Tijdens een  locatie bezoek met 2 gemeentelijke vertegenwoordigers zijn er een aantal te kort komingen besproken en onderkend, maar hier is nog niets mee gebeurd.
 
Ecologische zone langs de Golfbaan Ook hier heeft een locatie bezoek plaatsgevonden met de Gebiedsmanager en de Polder Ecoloog om een aantal van de problemen te verduidelijken. Na dit bezoek heb ik de onderbouwingen van overtredingen na gestuurd en is het vervolgens dood stil gebleven. Tijdens de voorbereidingen voor het KLM OPEN bleken er toch vergunning nodig te zijn voor het anders dan toegestane gebruik van deze Eco zone.
 
Mocht de gemeentelijke vertegenwoordiging van mening zijn net als ik, Wie zwijgt stemt toe !  Dan ben ik het wat dat betreft zeker met hen eens, maar wanneer gaat er dan eindelijk iets gebeuren ?

 
Tips & Links
 
 .......
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info