November 2023 - N° 32
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
 
 Veerpont "Ome Piet"
De Pont is in Winterslaap gegaan en wij kunnen met zijn allen terugkijken op, weer een geslaagd vaarseizoen, mede mogelijk gemaakt door een vast-team aan sponsoren en vrijwilligers, maar zeker ook het groeiend aantal vaste bezoekers. Zie op de website ook de kranten berichten.
 
Indien nodig komt de Pont nog even uit zijn Winterslaap als Sinterklaas hier om vraagt.

 
 (Niet) Functioneren van de "Auto te Gast" ingerichte Nieuwemeerdijk

Met de ervaringen van mij tijdens het afgelopen vaarseizoen zittend langs de weg bij de Pont, maar zeker ook het recente ongeval met een motorscooter heeft mij er toe aangezet de Gemeente op haar verantwoordelijkheid te wijzen. Klik hier voor deze informatie

 
Verv. Oude Haagsebrug & Gevaar voor Wandelroute
Zoals eerder gemeld wordt er met dit project een wandelroute (over de ontsluitingsweg naar het DrivingRange),  aangelegd en hiervoor een 2 delige trap geplaatst betaald met onjuist gebruikte SMG gelden.
Maar omdat er blijkbaar geen locatie kennis bij de verantwoordelijken is heb ik een melding gedaan bij de Wandelroute organisatie, met hun reactie dat zij zich gaan beraden op een alternatieve route.
Deze info heb ik gedeeld met het ProjectTeam Vervangen Oude Haagsebrug, met een verbijsterende en weinig vertrouwen gevende reactie tot gevolg.
Lees deze berichten en reactie, klik hier,
Ziet u hier het beloofde veranderende bestuurlijke beleid in terug ? Ik niet echt.
 
 
Plannen KLM Open 2024
Middels een bizar briefje (lees soort kladje) werden wij geïnformeerd over de plannen om weer het KLM Open 2024 op de golfbaan in onze achtertuin te organiseren net als in 2019.
 
Het was waarschijnlijk niet de bedoeling dat u deze aankondiging serieus zou lezen, immers hij is HaH bezorgd in een witte blanco enveloppe en gericht aan “Beste bewoners van Amsterdam” ook op een blanco niets zeggend A4tje, lekker onprofessioneel, maar waarschijnlijk wel belangrijk voor het te doorlopen proces.
Informatie en wat er zoal nog zou kunnen volgen zal ik beschikbaar zetten op de website, onder, KLM Open 2024 klik hier U kunt hier, voorgenoemde aankondiging bekijken als u deze zoals te verwachten (en misschien ook wel bedoeld) als reclame hebt weggegooid.


 
Ontwikkelingen Schiphol e.o.
Zoals op mijn website ook aangegeven, zijn er een paar interessante websites, die u zeker eens moet bezoeken en misschien ook wel moet aanmelden voor hun Nieuwsbrief.
 
http://schipholwatch.nl  Hier vindt u allerlei informatie en Nieuws over wet- en regelgeving waar Schiphol mee te maken heeft en krijgt en hoe ze hiermee om denken te kunnen gaan. 
 
Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder Deze mensen zijn via de gerechtelijke procedures, langzaam aan de "Duimschroeven" aan het aandraaien. Het bekijken van deze site is zeker zeer zinvol.
 
De 2 laatste websites zijn o.a. mede verantwoordelijk geweest voor de Nadeelcompensatie vergoeding waar u als onderwonende aanspraak op heeft kunnen maken. Voor onderwonende op de Nieuwemeerdijk tussen Koekoekslaan en Loswal zeer lucratief gebleken, al doet dit nog geen recht aan de overschrijdingen van de overlast.
 
Voor het melden van overlast, kunt u het best http://vliegherrie.nl  gebruiken.
 
BuurtWhatsApp

Zoals ik in mijn laatste bericht via de BuurtWhatsApp Nieuwemeer heb aangegeven is deze goed bedoelde BuurtWhatsApp groep opgeheven omdat er een aantal gebruikers waren die zich niet aan de afspraken wilden houden. :-(
Ik denk met de recente ontwikkelingen in ons Buurtschap dat dit een zeer jammerlijke zaak is. Waarvoor de dank bij voorgenoemden ligt.
 
Tips & Links
 
 .......
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info