Mei 2024 - N° 35
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Veerpont "Ome Piet"

13 april zijn wij van start gegaan met ons 14e vaarseizoen, ik kan u melden dat dit een van de drukste seizoenstarts in ons bestaan is geweest. De mogelijke redenen zouden kunnen zijn geweest; De grote Pont over het Nieuwe Meer voer nog niet, de Bosbaanweg was afgesloten ivm roeiwedstrijden en de werkzaamheden aan de A9 viaducten.

Als bezoekers van de Pannenkoeken Boerderij via hun navigatie rijden komen ze door voorgenoemde redenen bij ons uit, dit is te voorkomen door Veerdiensten “UIT” te zetten in de navigatie.

Maar we hebben ook weer veel vertrouwde gezichten gezien, die gelukkig de weg naar de Pont niet zijn vergeten. Zoals eerder gemeld zouden wij starten met een nieuw type schroef, deze test hebben wij iets uitgesteld, maar zeker afgelopen weekend met de extreem hard wind zou het een uitkomst zijn geweest. Gelukkig is het allemaal goed verlopen en was het door de harde wind en Koningsdag een wat rustiger vaar weekend.

Wie weet tot ziens, al is het maar voor een praatje.

 
 
 BELANGRIJK S.B.O.H. Nieuws

Het bestuur van het S.B.O.H. heeft met ingang van 1 mei haar taken neergelegd / beëindigd en de Stichting wordt op korte termijn opgeheven.

Op de website leest u hun uitgebreidere toelichting, klik hier

 
 KLM OPEN 2024
Ook na de 2e informatie bijeenkomst in Rehoboth zijn er nog een aantal onduidelijkheden, waar voor aanvang toch uitsluitsel over gegeven moet worden;
  • Om hoeveel en wat voor zwaar transporten naar het voormalige Jacob Hopman terrein, (Koekoekslaan 12) gaat het ?
  • Hoe zit het met de noodzakelijke provinciale vergunning (ODNZK) voor het gebruik van voor bedoeld weiland ?
  • Hoe denkt de organisatie het (alternatieve) terrein voor het media center en Faciliteiten compound, gelegen achter de opstallen van Henk Slinger, te verbinden met het Golfterrein, zonder de ecologische zone te doorkruizen ?  Dit laatste is NIET toegestaan.
  • Hoe denkt de organisatie de Koekoekslaan te mogen gebruiken met Golfkarretjes ? En dan vooral op het Fietspad gedeelte.
Voorgaande punten zijn vergelijkbaar met die uit de Evaluatie van 2019, dus zijn bekend. U kunt deze via onderstaande link nalezen.
 
  • Hoe gaat dit opgelost worden ?  Wordt vervolgd.....

klik hier voor meer info

 
Oude Haagsebrug / Weg afsluitingen Nieuwemeerdijk
Gelukkig hebben de organisatie en de gemeente gehoor gegeven aan het bezwaar inzake de begaanbaarheid van de Pontonbrug, als Hoofdfietsroute en is er een 24/7 oplossing gekomen, tot het eind van de werkzaamheden of weer begaanbaarheid van de nieuwe Oude Haagsebrug.
Wel is er door deze zelfde organisatie een beetje vreemd gereageerd op vragen tav de bereikbaarheid, tijdens afsluitingen van de Nieuwemeerdijk icm afsluitingen als gevolg van de werkzaamheden thv de A9.
 
Hier op is het volgende op geantwoord
 
……..
Zowel het project A9 VEENIX en ons project hebben een strakke planning met weinig speling. Het is voor beide partijen lastig tot onmogelijk om de planning te wijzigen zonder uitloop op de einddatum. Daardoor is er nu weer een korte overlap. Dat het onhandig is voor de omgeving snappen wij.
De Nieuwemeerdijk is tijdens de afsluitingen niet toegankelijk voor hulpdiensten. Hulpdiensten zijn op de hoogte van alle afsluitingen en weten hoe ze hun bestemming moeten bereiken.
………
 
 
Dit lijkt mij een onacceptabel antwoord, immers de Nieuwemeerdijk betreft een PRIMAIRE Uitrukroute voor Hulpdiensten en dit staat boven welke planning dan ook.
Een planning is een planning en dient hier op aangepast te worden, daarom is het een planning, toch ? Mocht dit fout gaan dan ligt de verantwoordelijkheid bij de organisatie en kan er niet gezegd worden “ wir haben das nicht gewust”.
 
Ik ga ervan uit dat de Gemeente hier ook een pasasende actie op zal nemen.
 
Wordt vervolgd....... klik hier voor meer info
 
Ontwikkelingen rond Schiphol
Een groot aantal van de bewoners van de Nieuwemeerdijk tussen de Koekoekslaan en de Loswal hebben een mooie vergoeding ontvangen als Nadeel Compensatie voor 2018 en 2019. Heeft u deze niet aangevraagd, maar wel de brief gehad dan is dit erg jammer, het gaat immers om een mooi, (wel te kort schietend en vreemd berekend) bedrag.
 
Maar naar aanleiding van de uitspraak van 20 maart jl. in de Rechtszaak aangespannen door o.a. RBV en Schipholwatch, wordt er een vervolg ingezet, Wie Weet ?
 
Wilt u hier meer over weten, meldt u dan aan op hun Nieuwsbrieven, zie hun websites, klik hier.


 
Tips & Links
 
 .......
 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info