April 2021 - N° 23
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwemeer en de Buurtvereniging, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Start 11e Vaarseizoen Veerpont Ome Piet 
Het weekend van 17 & 18 april starten wij met het 11e Vaarseizoen van Veerpont Ome Piet.
Wij hopen vele van u te kunnen overzetten, zodat u van het mooie Amsterdamse Bos kunt genieten.
Uiteraard kunt u ook bij ons langskomen voor een praatje, over bijvoorbeeld een van onderstaande onderwerpen of gewoon voor de gezelligheid.
Zolang nodig zullen wij alles doen binnen de Corona maatregelen en vertrouwen erop dat u dit ook zult doen.
Mocht u als lokale ondernemer interesse hebben om dit project te steunen, dan kan ik u melden dat er een sponsorbord vrij is, vraag naar de voorwaarde en mogelijkheden op de pont.
 
 
Wordt Rehoboth Gem. monument ????
Zoals u allen heeft kunnen lezen wil de Gemeente ons Buurthuis tot Gemeentelijk monument verklaren, zie hiervoor het artikel uit de Westerpost en lees dan ook de 2 bijgevoegde pagina’s en oordeelt u zelf.

Moeten wij als leden en/of het bestuur van de buurtvereniging hier wel mee accoord gaan?
 
Brief Groen & Recreatie Nieuwe Meer - herbestemming SMG gelden

U heeft als bewoners van Nieuwe Meer allemaal een brief gehad met als onderwerp "Denk mee aan groen en recreatie Nieuwe Meer".

Voordat u het bijgevoegde formulier invult en retour stuurt, hoop ik dat u even de volgende webpagina bekijkt klik hier. 

Bij voorbaat dank.

 
2 Landingsbanen op gluiperige manier naar 3

Een deel van u zal het zijn opgevallen dat er vooral de laatste tijd vreemd wordt aangevlogen op de bekende landingsbanen over ons dak, de Schiphol Oostbaan 22-07  en de Buitenveldert baan 27 – 09.
Er wordt dan namelijk tussen beide aanvliegroutes aangevlogen en vervolgens geland op de Kaagbaan 24-06 dit is niet vastgelegd binnen het LIB, maar Schiphol maakt hiervoor gebruik van een zgn API regeling. Vreemd maar dit zal wel. Wel hebben wij hiermee de overtreffende trap bereikt van 3 landingsbanen over onze daken, wij hadden deze "EER" al met 2.
Als het aantal vliegbewegingen na de Corona prikkelen weer verder gaat toenemen gaat het met deze laatste methode net als met het doodgezwegen Schiphol Oostbaantje, dezelfde kant op.
De overlast registratie wordt niet aan het overlast gebied gekoppeld, maar aan de Kaagbaan.
Als u dit allemaal geen probleem vindt, doe dan vooral niets, maar maakt u zich wel zorgen meld dit afwijkende vlieggedrag via Bezoekbas.nl of telefonisch 020 - 601 5555

 
Fietsstraat Nieuwemeerdijk
Er wordt (veel) te hard gereden en de rottige klinkers produceren veel meer geluid.
De gemeente als beheerder en bedenker van de inrichting als Fietsstraat, wil de problemen niet zien, ondanks dat dit hun verantwoordelijkheid is. En zij op de hoogte zijn van de zelf uitgevoerde snelheid metingen ism VVN. Wel probeert ze dit zoals bekend af te schuiven op de politie, waarvan bekend is dat zij hier onvoldoende capaciteit voor heeft en nimmer handhavingsverzoeken heeft ontvangt van deze zelfde Gemeente. Een beetje vreemd maar bekend.
Alleen door regelmatig meldingen te maken via het Melding systeem op de website van de Gemeente bestaat er een zeer kleine kans dat er ooit iets gaat verbeteren. Dus het is aan U. klik hier om een melding te maken
 
Stand van zaken aanleg Glasvezel Nieuwe Meer

Zie voor meer informatie en het moment van provider selectie/keuze de website of de link in de laatste Nieuwsbrief, klik hier

 
Natuur & Oeverlanden

Voor hen die interesse hebben in de natuur rond (het) Nieuwe Meer kijk vooral een naar de laatste Nieuwsbrief, klik hier 

 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info